Ingredients per 4 persones (i em van sortir 4 mones):
- 1 litre d'oli
- 10 ous
- 250 ml. d'aigua
- 250 ml. de llet
- 500 gr. de sucre
- 100 gr. de llevadura fresca
- pell de llimona ratllada
- 1 polsim de sal
- farina
-cabell d'àngel
- i per decorar: pus per pintar, ous durs, anissets, ...
El.laboració
Infusionar l'aigua i la llet amb 2 culleradetes de matafaluga i després colar-ho.
Desfer la llevadura amb els líquids (millor tebis). Afegir els ous, el sucre, la sal, l'oli, la ratlladura de la llimona i remenar-ho bé. A poc a poc, anar afegint la farina, fins que quedi una pasta que no s'enganxi als dits. Treballar la massa enèrgicament fins que quedi ben tova. Embolicar-la amb un drap net i tapar-la amb una manta. Deixar-ho reposar entre 6 i 7 hores en un recipient prou gran per a que la massa tingui lloc per créixer. Tant creix que mireu què em vaig trobar al dia següent!
Com veieu se'm va torrar massa. Però és que el meu forn és bastant anarquista.
No hay comentarios:
Publicar un comentario