De fet, aquesta és més vistosa que la que vaig fer l'any passat, que era d'aquelles tradicionals amb ou dur. I més ràpida de fer, que això interessa. La recepta de l'any passat és aquesta:
Ingredients per 4 persones (i em van sortir 4 mones):
- 1 litre d'oli
- 10 ous
- 250 ml. d'aigua
- 250 ml. de llet
- 500 gr. de sucre
- 100 gr. de llevadura fresca
- pell de llimona ratllada
- 1 polsim de sal
- farina
-cabell d'àngel
- i per decorar: pus per pintar, ous durs, anissets, ...
El.laboració
Infusionar l'aigua i la llet amb 2 culleradetes de matafaluga i després colar-ho.
Desfer la llevadura amb els líquids (millor tebis). Afegir els ous, el sucre, la sal, l'oli, la ratlladura de la llimona i remenar-ho bé. A poc a poc, anar afegint la farina, fins que quedi una pasta que no s'enganxi als dits. Treballar la massa enèrgicament fins que quedi ben tova. Embolicar-la amb un drap net i tapar-la amb una manta. Deixar-ho reposar entre 6 i 7 hores en un recipient prou gran per a que la massa tingui lloc per créixer. Tant creix que mireu què em vaig trobar al dia següent!
Agafar porcions i fer tires llargues i estretes- Posar cabell d'àngel al damunt i enrotllar fins que quedi tancada. Posar en una safata i donar-li forma de corona allargada. Pintar amb ou batut i coure al forn entre 150-160ºC.Com veieu se'm va torrar massa. Però és que el meu forn és bastant anarquista.
No hay comentarios:
Publicar un comentario