viernes, 28 de marzo de 2008

Mona de Pasqua

Per fi em funciona internet! Aquests dies sense ell, me n'he adonat que hi estic més que enganxada. Bé, anem per feina. Aquesta és la mona que vaig fer la setmana passada. De fet en vaig fer 4. Una per la Joana, una per la Irene i l'Anna, una per l'Isaac i una petiteta pel meu Martí. El procediment, el mateix per totes. I la recepta íntegra del blog de la Gemma.

De fet, aquesta és més vistosa que la que vaig fer l'any passat, que era d'aquelles tradicionals amb ou dur. I més ràpida de fer, que això interessa. La recepta de l'any passat és aquesta:


Ingredients per 4 persones (i em van sortir 4 mones):

- 1 litre d'oli

- 10 ous

- 250 ml. d'aigua

- 250 ml. de llet

- 500 gr. de sucre

- 100 gr. de llevadura fresca

- pell de llimona ratllada

- 1 polsim de sal

- farina

-cabell d'àngel

- i per decorar: pus per pintar, ous durs, anissets, ...

El.laboració

Infusionar l'aigua i la llet amb 2 culleradetes de matafaluga i després colar-ho.

Desfer la llevadura amb els líquids (millor tebis). Afegir els ous, el sucre, la sal, l'oli, la ratlladura de la llimona i remenar-ho bé. A poc a poc, anar afegint la farina, fins que quedi una pasta que no s'enganxi als dits. Treballar la massa enèrgicament fins que quedi ben tova. Embolicar-la amb un drap net i tapar-la amb una manta. Deixar-ho reposar entre 6 i 7 hores en un recipient prou gran per a que la massa tingui lloc per créixer. Tant creix que mireu què em vaig trobar al dia següent!

Agafar porcions i fer tires llargues i estretes- Posar cabell d'àngel al damunt i enrotllar fins que quedi tancada. Posar en una safata i donar-li forma de corona allargada. Pintar amb ou batut i coure al forn entre 150-160ºC.


Com veieu se'm va torrar massa. Però és que el meu forn és bastant anarquista.

No hay comentarios: