Com que resulta que el Martí és el.lèrgic a la llet de vaca i als fruits secs, ara és una mica més complicat fer les postres. Més que res, perquè trobar nata per muntar que no sigui de vaca i xoxolata que no porti traces de llet,etc, em costa més temps. A Barcelona seria més ràpid, segur.
Total, que com que la majoria de calendaris d'advent són de xoco amb llet, hem fet un de galetes. I dic fem, perquè m'ha ajudat a fer la massa i a tallar les formes. Està fet tot un cuiner!
Ingredients per les galetes (a casa les anomenem "Perrenillos" i les fem per Nadal)
- 250 g llard de porc
- 250 g sucre en pols
- 400 g farina
- 1 ou
Barrejar-ho tot i fer una massa que no s'apegui als dits. Extendre-ho bé deixant la massa a 0.5 cm de gruix i tallar les formes. Com que no tenia motlles, vaig fer els dibuixos amb plàstic dur i em va servir igual. Abans de posar-les al forn s'han de fer els forats per poder penjar-les. Jo ho vaig fer amb una palleta. Finalment posar-les al forn a uns 250 ºC i anar vigilant fins que agafin un color doradet. Treure del forn i esperar que es refredin.
Decoració - Glaça (recepta de la Thermomix)
- 1 clara d'ou
- 200 g sucre en pols
- 1 culleradeta de llimona
Barrejar-ho tot i decorar les galetes.
Un cop estan acabades penajar-les per poder anar menjant 1 cada dia!
- 250 g llard de porc
- 250 g sucre en pols
- 400 g farina
- 1 ou
Barrejar-ho tot i fer una massa que no s'apegui als dits. Extendre-ho bé deixant la massa a 0.5 cm de gruix i tallar les formes. Com que no tenia motlles, vaig fer els dibuixos amb plàstic dur i em va servir igual. Abans de posar-les al forn s'han de fer els forats per poder penjar-les. Jo ho vaig fer amb una palleta. Finalment posar-les al forn a uns 250 ºC i anar vigilant fins que agafin un color doradet. Treure del forn i esperar que es refredin.
Decoració - Glaça (recepta de la Thermomix)
- 1 clara d'ou
- 200 g sucre en pols
- 1 culleradeta de llimona
Barrejar-ho tot i decorar les galetes.
Un cop estan acabades penajar-les per poder anar menjant 1 cada dia!
3 comentarios:
Hola Elena!!! quina il.lusió retrobar-te!!! has de patentar aquesta idea...original, ells hi col.laboren i bones galetes!Bé, aprofito per desitjar-te bones festes!!! a veure si ens trobem el 2010 al Museu de la Xocolata1
petons (des de comacasa-res)
Teresa
Hola Elena!
He descobert el teu blog per casualitat buscant receptes de xocolata per a nens amb al·lergia a la llet i a la soja.
El Daniel té 21 mesos i també és al·lergic a la proteïna de llet. A mi també m'agrada cuinar i he trobat algunes solucions.
Per substuir la nata faig una mena de crema com el menjar blanc de Reus que funciona i si la vols de xocolata li afegeixes cacau pur en pols.
Jo tinc problemes ara per fer xocolata dura que no porti ni soja ni llet, et passo el meu correu electrònic i si se t'acut res o et puc ajudar en res, contacta amb mi , si us plau. Moltes gràcies!
Ester esterhaba@yahoo.es
Si quieres productos de primera en tus comidas, te recomiendo que visites http://www.orolivesur.com, te sorprenderás con su amplio catálogo.
Aceite de Oliva Virgen Extra Ecológicos, Productos Ibéricos, etc.
No te lo pinenses y visíta esta tienda online.
Publicar un comentario